Baklava Keseleri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Baklava keselerini hazırlamak için Luna'yı bir kapta eritin. Kabın içine şekeri ekleyip karıştırın ve şekeri yağın içinde eritin. Yufkaların her katını oluşturduğumuz bu karışım ile yağlayarak üst üste yerleştirin. Hazırladığınız yufkaları 15x15 cm'lik karelere bölüp muffin kalıplarına yerleştirin. Yufkaları önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
İç harcını hazırlamak için Luna'yı eritip içine bal ve tarçın hariç yemişleri ekleyip yağın içinde2-3 dk kavurun. Karışımın içerisine son olarak bal ve tarçını ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Muffin kalıplarındaki pişen yufkaların içine hazırladığınız iç harcını paylaştırıp 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
Ayrıntılar için tıklayınız
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri