Ahududu Soslu Muhallebi

Pratik tarifi ile sofralarınıza renk katacak ahududu soslu muhallebi tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye sütü ve unu koyarak kısık ateşte topak olmayacak şekilde karıştırın. Toz şeker, nişasta ve vanilyayı katıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Diğer tarafta küçük cam kaseleri suyla ıslatıp bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kaselere doldurun.
  • 2
    Kaseleri buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkartın. Sos için, ahududu ve pudra şekerini mikserle karıştırarak sos kıvamına getirin. Muhallebiyi ahududu sosu ve dondurma ile beraber servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.