Dondurmalı Cezerye Tatlısı
Tatlı severler için yeni lezzetler sunmaya devam ediyoruz. Dondurmalı cezerye tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte tüm bu soruların cevabı dondurmalı cezerye tarifimizde.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Cezerye için rendelenmiş havucu tencereye alıp üzerine toz şeker ve su ilave edin. Macun kıvamına gelene kadar kısık ısıda pişirin. Ocaktan alın ve üzerine pötibör bisküviyi elinizle ufalayın.
-
2
Eritilmiş tereyağı, vanilya ve ceviz içini ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köftenin dışı gibi ortasını parmağınızla oyun. İçine 1 top dondurma yerleştirin ve yuvarlayın. Diğer cezerye parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
-
3
Topları önce yumurta akına sonra file bademe bulayın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin ve kızdırılmış yağda kızartın. Bekletmeden servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri