Dondurmalı Cezerye Tatlısı

Tatlı severler için yeni lezzetler sunmaya devam ediyoruz. Dondurmalı cezerye tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte tüm bu soruların cevabı dondurmalı cezerye tarifimizde.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Cezerye için rendelenmiş havucu tencereye alıp üzerine toz şeker ve su ilave edin. Macun kıvamına gelene kadar kısık ısıda pişirin. Ocaktan alın ve üzerine pötibör bisküviyi elinizle ufalayın.

  • 2

    Eritilmiş tereyağı, vanilya ve ceviz içini ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köftenin dışı gibi ortasını parmağınızla oyun. İçine 1 top dondurma yerleştirin ve yuvarlayın. Diğer cezerye parçalarına da aynı işlemi uygulayın.

  • 3

    Topları önce yumurta akına sonra file bademe bulayın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin ve kızdırılmış yağda kızartın. Bekletmeden servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...