Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi

Kimler sakızlı muhallebi sevmez ki...İşte Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yağı bir tencereye alın ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar çırpma teli ile çevirerek kavurun. Üzerine süt, toz şeker ilave edip, koyulaşana kadar karıştırın.
-
2
Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip, bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın. Ilıdıktan sonra donması için buzdolabında 2 saat bekletin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL