Sirkeli Galeta Unu Tatlısı
Farklı ama bizce beğeneceğinize adımız kadar emin olduğumuz bir tatlı tarifi! İşte Sirkeli Galeta Unu Tatlısı...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve toz şekeri çırpma teli ile çırpın. Ceviz, hindistan cevizi, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. Galeta unu, ardından sirke ilave edip karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin.
-
2
Yağlanmış, ısıya dayanıklı orta boy bir kaba, kaşık yardımıyla bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu bir taşım kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti kaşık kaşık gezdirip soğumaya bırakın.
-
3
Muhallebi için soğuk süte yumurta, toz şeker, un ve vanilya ekleyip ocağa oturtun. Koyu muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Mikserle 10 dakika çırpıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde süt ve krem şanti köpürene dek çırpın. Daha sonra soğuyan muhallebiye ekleyip karıştırın.
-
4
Karışımı tatlının üzerine yayıp, hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri