Bademli Güllaç

Bademli Güllaç

Leziz mi leziz bir tat... Bademli Güllaç tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sütü derin bir tencereye alıp, kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, toz şekeri katın ve karıştırın. Şeker eriyince, sütü soğumaya bırakın.

  • 2

    Daha sonra sütü büyük ve yuvarlak bir tepsiye dökün. 10 adet güllacı sırasıyla süte teker teker batırın. Yumuşayan güllaçları sütten alıp, dörtkenarını da içe doğru katlayın. Ortasına bir tutam iri kıyılmış bademi yayın. Bohça biçiminde katlayın. Katladığınız güllaçları ters çevirip, geniş bir servis tabağına döşeyin.

  • 3

    Daha sonra üzerlerine gül suyu ile tepside kalan şekerli sütü gezdirin. Güllaçlar sütü çekinceye kadar yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dilerseniz soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...