Bademli Muhallebi

Bademli muhallebi, sade ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinç unu, tereyağı ve bademi pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Süt ve toz şeker ekleyip, çırpma teliyle çırparak pişirin.
  • 2
    Ocaktan alıp kaselere pay edin. Soğuduğunda buzdolabına alıp donana dek dinlendirin.
  • 3

    Karamelize badem için badem, toz şeker ve suyu karıştırarak kavurun. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirip çıkarın.

  • 4
    Çevresine karamelize badem serpiştirin. Üzerlerine badem yerleştirip, soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.