Çanak Kadayıf

Klasik kadayıf sunumlarından sıkılanlar ve kadayıf sevenler için yepyeni bir tarif. Kolay yapımıyla Çanak Kadayıf tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir karıştırma kabına kadayıfı, tereyağını ve pudra şekerini alın ve kadayıflar tereyağıyla iyice bütünleşene kadar elinizle karıştırın. Kadayıfı parçalara ayırıp çoklu muffin kalıplarının içine ortası hafif çukur kalacak şekilde yerleştirin.

  • 2

    Ardından uygun bir bardak yardımıyla iyice baskılayıp kadayıftan kaseler oluşturun. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Muhallebi için, bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri koyup karıştırarak pişirin.

  • 3

    Ocaktan alıp, ilk sıcaklığı geçince içerisine vanilyayı ve labneyi ilave edip ara ara karıştırarak soğutun. İyice soğuyunca içerisine çırpılmış kremayı ekleyin ve tekrar karıştırın.

  • 4

    Kadayıf kaselerine muhallebiden paylaştırın ve buzdolabında soğuması için birkaç saat bekletin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.