Çilek Soslu İrmik Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle çilek soslu irmik tatlısı...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencerede irmik, tozşeker ve sütü 10 dakika kaynatın. İçi su ile ıslatılmış derin bir kabın içine, irmikli malzemeyi sıcakken dökün. Oda ısısına gelinceye dek soğumaya bırakın.
-
2
Daha sonra buzdolabına koyup, 1 saat bekletin. Bu arada sos için, yarım kg ayıklanmış çilek ve pudra şekerini önce blenderden, ardından süzgeçten geçirin. İrmik tatlısını buzdolabından çıkarıp servis yapacağınız kaba ters çevirip, çıkarın. Üzerine hazırladığınız çilekli sosu gezdirin. Dilimlenmiş çileklerle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL