Çilek Soslu Muhallebili Kadayıf

Kadayıfta farklı tatlar denemek isteyenlere çilek soslu muhallebili kadayıf tarifi önerimizdir. Peki zengin malzemesiyle çilek soslu muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Muhallebi için süt, irmik, toz şeker ve vanilyayı tencereye alın. 2 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın. Kadayıfı geniş bir tepsiye alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirip elinizle iyice harmanlayın. Kadayıfın yarısını fırın kabına bastırarak yerleştirin. Üzerine irmikli karışımı yayıp, kalan kadayıfla kapatın.

  • 2

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbeti çekene dek dinlendirin.

  • 3

    Sos için çilekleri temizleyip blenderden geçirin. Toz şeker ve nişasta ilave edip, ocağa oturtun ve sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfı dilimleyip, servis tabağına koyun. Üzerine sos gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...