Videolu: Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Krokolin
Dışı çıtır içi yumuşak krokolin, sofralarınıza lezzet katacak hafif ama lezzetli bir tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tatlının kreması için sütü ısıtıp soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını şekerle rengi açık sarı olana kadar çırpın ve nişastayı ekleyip karıştırın. Sütü yavaşça ekleyip iyice karıştırın. Muhallebi kıvamında olacak şekilde pişirin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp hazırlayın.
-
2
Çıtır katman için tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Unu ekleyip karıştırın. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında ince bir katman şeklinde açın. Katmanı 7 santim çapında yuvarlaklar şeklinde kesin. Katmanları yağlı kağıt yardımıyla kırılmayacak şekilde derin dondurucuya yerleştirip yarım saat bekletin.
-
3
Profiterol topları için, su, tereyağı ve tuzu derin bir tavada ısıtın. Tavayı ocaktan alıp unu ekleyin. İyice karıştırıp hamuru orta ısılı ocak üzerinde 3-4 dakika spatula ile sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğuyana kadar mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
-
4
Harcı sıkma torbasına doldurun. Üzerine aralıklarla 5 santim çapında yuvarlaklar çizilmiş pişirme kağıdını fırın tepsisine yerleştirin. Yuvarlakların içine kenarlardan 2 santimlik boşluk kalacak şekilde hamuru sıkın. Üzerlerine çıtır katmanları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fanlı fırında 20 dakika pişirin.
-
5
Pişen çıtır topları fırın teli üzerinde ters çevirip alt kısımlarında bıçak ucuyla küçük delikler açın. Hazırladığınız krema ve krem şantiyi karıştırıp krema sıkma torbasının içine doldurun. Soğumuş olan topların içine bu deliklerden kremayı sıkın. Krokolin servis yapmaya hazır.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL