Ev Yapımı Vanilyalı Dondurma
Ev yapımı vanilyalı dondurma, sade ve hafif bir dondurma tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü, vanilyayı ve toz şekerin yarısını tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın. Kremayı çırpma teliyle koyulaşana kadar çırpıp kenara alın.
-
2
Yumurta sarılarını ve kalan toz şekeri bir kaba alın. Kabı içinde sıcak su bulunan daha geniş bir kabın içine oturtun ve çırparak kabartın. Hafif soğuduktan sonra sütlü karışımı, yumurtalı karışımın içine bir çırpma teliyle çırparak yavaşça ilave edin.
-
3
Bu karışımı yine çırpma teliyle çırparak yavaşça kremanın içine katın. Hazırladığınız dondurmayı derin bir kaseye boşaltın ve derin dondurucuda en az 7-8 saat bekletin. Daha sonra kuplara alarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL