Fındıklı Güllaç

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan güllaç, Ramazan ayının simge tatlılarındadır. Serinleten lezzeti, kolay yapımıyla işte sizlere pratik güllaç tarifi…

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Çileklerden 6 adet kenara ayırıp kalanını minik küpler şeklinde doğrayın. Bir tencereye süt ve şekeri alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın.

  • 2

    Şekerli sütten 1 su bardağını kenara ayırın. Geniş bir fırın kabına 1 çorba kepçesi süt dökün. Üzerine ikiye bölünmüş güllaç yaprağını yerleştirip, yeniden 1 çorba kepçesi süt gezdirin.

  • 3

    Kalan güllaç yaprakları ve sütü aralarına çilek ve fındık serpiştirerek yerleştirin. En üste kenara ayırdığınız sütü gezdirin. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Ayırdığınız çilek ve fındıkla süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...