Güllaç

Klasik tariflerimizden... İşte Güllaç tarifimiz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü derin bir tencereye alın ve ılınıncaya kadar ısıtın. Toz şeker katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Gül suyu ekleyip, geniş ve derin bir kaba boşaltın.
  • 2

    Güllaç yaprağını elinizle ikiye bölüp, sütle ıslatın ve orta büyüklükte bir kaba koyun. Güllacın yarısını bu şekilde hazırlayıp, üst üste yerleştirin ve orta kısma dövülmüş ceviz içini yayın.

  • 3

    Kalan güllaçları aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste koyun. Kalan sütü üzerine boşaltın ve soğutun. Üzerini antepfıstığı ve üzüm taneleriyle süsleyerek, dilimleyip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.