Hindistan Cevizli Puding
Hindistan cevizli puding, sofralarınıza lezzet katacak bol hindistan cevizli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü, hindistan cevizi sütü ve rendelenmiş taze hindistan cevizi ile birlikte bir tencereye alıp, karıştırın. Kaynadıktan sonra, soğumaya bırakın ve süzün.
-
2
Bir kasede 2 adet yumurta, 3 adet yumurtanın sarısı ve toz şekeri çırpın. Vanilyayı ilave edin ve karışımı süte ekleyip, iyice karıştırın. 4 adet metal kaseyi yağlayıp, bir miktar toz şeker serpin. Hindistan cevizli karışımı kaselere pay edin.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, benmari usulü 25 dakika pişirin. Pişme süresi sonunda kaseleri benmari usulü pişirdiğiniz kalıplardan çıkarıp, soğumaya bırakın.
-
4
Servis tabaklarına ters çevirip çıkarın ve üzerilerini hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL