Sütlü İrmik Helvası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için süt ve toz şekeri bir tencerede ısıtıp ılık olarak bekletin. Geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin.
-
2
İrmik ve dolmalık fıstıkları ekleyip rengi değişene kadar sık sık karıştırarak kavurun. Kavrulan irmiğin içine zerdeçal, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Ilık olarak bekleyen sütlü şerbeti de ekleyip karıştırarak çektirin. Çektikten sonra ocaktan alıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL