Hünkar Muhallebisi

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile hünkar muhallebisi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk suyla açıp, azar azar ve karıştırarak tencereye ilave edin.
  • 2
    Bir-iki dakika sonra kıyılmış antep fıstığını tencereye ekleyin. Kıvam alınca ocaktan alın. Muhallebiyi soğuk suyla ıslatılmış bir kaba 3 cm kalınlığında dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine hazır böğürtlen sos gezdirin. Meyve dilimleri ve nane ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.