İki Renkli Bezeli Puding
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kakaoyu, 1 yemek kaşığı unu, nişastayı ve toz şekeri tencereye alıp, karıştırın. Sütün iki buçuk bardağını ekleyip, sürekli karıştırarak, üzeri göz göz olana dek pişirin.
-
2
Ateşten alın ve soğutun. Üzerine 1 paket vanilyayı ve kremayı ekleyip, mikserle 2 dakika çırpın. Ayrı bir kapta çilekli pudingi kalan iki buçuk bardak sütle pişirin. Ateşten alın ve soğutun. 10 adet bezeyi iri parçalar halinde kırın. Çilekli pudingin bir kısmını ayırıp kalanını kuplara dökün. Üzerine beze parçalarını ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri koyun.
-
3
Kakaolu pudingin birazını ayırıp vişnelerin üzerine dökün. Kalan çilekli pudingi, kuptaki kakaolu pudinglerin ortasına bir kaşıkla dökün. Ayırdığınız kırılmamış 5 bezeyi kalan kakaolu pudingin içine batırıp, çıkarın ve kupların üzerine birer tane koyun. Kenarlarına beze parçalarını serpin. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler