Kabaklı Sakızlı Muhallebi
Kabaklı sakızlı muhallebi, sade ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balkabağını dilimleyip bir tencereye alın. Üzerine bir buçuk su bardağı toz şeker ve yarım çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kabaklar yumuşayınca, ocaktan almadan bir çatalla ezin.
-
2
Daha sonra 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp kabağa ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve kalan bir su bardağı toz şekeri kaynatın.
-
3
1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp sürekli karıştırarak kaynayan sütün üzerine ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alın. Sütlü karışımı hafifçe ıslattığınız bir kaba dökün.
-
4
Üzeri katılaşana kadar bekleyin. Daha sonra üzerine balkabaklı karışımı ekleyin. Buzdolabına alıp dondurun. Dilimleyerek tabaklara aktarın. Üzerine kıyılmış antep fıstığı serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL