Kadayıflı Tavuk Göğsü
Kadayıflı tavuk göğsü, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
250 gram kadayıfı fırın tepsisine incecik yayın. Kızarana dek pişirip soğuması için kenara alın. Daha sonra kadayıfı ufalayıp, 2 yemek kaşığı toz şekerle karıştırın.
-
2
Ayrı bir yerde soğuk süt, un, kalan toz şeker, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve 1 su bardağı ufalanmış kadayıfı koyu bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tereyağını ekleyip, karışım sıcakken 10 dakika mikserle çırpın.
-
3
Fırın kabını ıslatıp, karışımı kaba boşaltın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Tabağa ters çevirip, çıkarın. Üzerine, kadayıflı toz şeker karışımını serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL