Kremalı Padişah Lokumu

Kremalı Padişah Lokumu

Osmanlı mutfağının meşhur tatlısı olan lokumun modern bir yorumu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Un ve tereyağını bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla unun kokusu çıkana kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine soğuk süt ve 1 su bardağı toz şeker ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.

  • 2

    40 x 40 cm ebadındaki bir fırın tepsisine hindistan cevizini yayın. Muhallebiyi yarım cm kalınlığında olacak şekilde yavaşça boşaltın ve iyice soğutun. Arası için krema, kaymak ve toz şekeri bir kapta çırpın. Soğutulmuş muhallebinin üzerine spatula yardımıyla yayın ve en üste de ceviz serpin. Arzu ettiğiniz ebatta şeritler kesin ve rulo yapın. Üzerlerini dondurulmuş vişne ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...