Kaymaklı Bayat Ekmek Künefesi

Kaymaklı Bayat Ekmek Künefesi

Kaymaklı bayat ekmek künefesi, lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Baget ekmeği dilimleyin. İki dilim ekmeğin arasına dil peyniri yerleştirip, antep fıstığı serpin.
  • 2
    Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Ekmek dilimleri bitene dek işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak ekmek dilimlerinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  • 3
    5-10 dakika dinlendirip, üzerlerine kaymak yerleştirin. Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...