Kaymaklı Dondurma

Zengin kaymak tadıyla hazırlanan bu dondurma, sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olacak!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Toz şeker ve sahlebi karıştırıp kenara al›n. Sütü çelik bir tencereye alıp ağır ateşte yanan ocağa oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak sahlepli karışımı azar azar süte yedirin. Karışım boza kıvamına gelince ocaktan alın. Oda sıcaklığında her 10 dakikada bir tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun.
  • 2
    Tamamen soğuduktan sonra çelik bir kaba aktarıp üzerini streç filmle kaplayın ve derin dondurucuya yerleştirin. 20 dakikada bir tahta kaşıkla 2-3 dakika süreyle kenarlarını sıyırarak karıştırıp, 3 saat derin dondurucuda bekletin. Sürenin sonunda ç›kar›p çırpma teli ile birkaç dakika çırpın. Üzerini düzleyip streç filmle kapladıktan sonra yeniden derin dondurucuya yerleştirin. 3-4 saat sonra servis yap›n.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.