Keşkül
Keşkül, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bademin kabukları soyulacak kıvama gelene dek sıcak suda bekletin. Sudan alıp kabuklarını temizleyin. Rondodan geçirip un haline getirin. Üzerine 1 su bardağı süt ekleyip bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirin.
-
2
Ertesi gün kalan 5 su bardağı süt, toz şeker, pirinç unu ve nişastayı tencereye alın. Kaynayana dek devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca sütlü badem karışımını ve vanilyayı ekleyin.
-
3
5 dakika devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra servis tabaklarına pay edip soğumaya bırakın. Kıyılmış ceviz, antep fıstığı ve bademle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL