Krem Brüle

Krem Brüle

Farklı bir lezzet... İşte Krem Brüle tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Süt, krema ve 1 yemek kaşığı toz şekeri tencereye alıp kaynatmadan ısıtın ve ocaktan alın. Ayrı bir yerde kalan toz şeker ile yumurta sarılarını yavaş yavaş çırpın.

  • 2

    Sütlü karışımı yumurtaları karışımın üzerine dökerken bir yandan da sürekli çırpın. Küçük boy yuvarlak fırına dayanıklı bir kaba döküp, derin bir fırın tepsisine yerleştirin.

  • 3

    Tepsiye fırın kabının yarısına gelecek kadar sıcak su koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine toz şeker serpip pürmüz ile yakın. 5 dakika dinlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...