Krem Brüle
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta sarılarını küçük bir tencerede çırpın. Toz şeker ilave edip, çırpma işlemini sürdürün. Krema ekleyip, çırpın.
-
2
Büyük bir tencereye su koyup, küçük tencereyi içine oturtun ve ocağın altını açın. Orta ateşte, karışım kaynama noktasına gelene dek tahta kaşıkla karıştırın. Ancak kesinlikle kaynatmayın.
-
3
Daha sonra fırına dayanıklı krem brüle kaplarına pay edip, soğumaya bırakın. Üzerlerine esmer şeker serpin. Kapları önceden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştirin. Esmer şeker karamelize olana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL