Çilekli Dondurulmuş Muhallebi
Çilek mevsimi hazır açılmışken çilekle nefis bir tatlı hazırlayalım istedik. Kolay tarifi ve serinleten lezzetiyle çilekli dondurulmuş muhallebi tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütün içine pirinç unu koyup iyice erimesini sağlayın. Çilek dışında kalan malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kabarcıklar çıkana kadar pişirin. Orta boy yuvarlak kek kalıbını yağlayın.
-
2
Çileklerin bir kısmını enine diğer kısmını boyuna dilimleyip kalıbın tabanına ve yanlarına yerleştirin. Muhallebiyi kalıba döküp kalıbı dikkatlice tezgaha hafifçe birkaç kez vurarak arada kalmış hava kabarcıklarının çıkmasını ve muhallebinin tam yerleşmesini sağlayın.
-
3
Derin dondurucuda iyice dondurun ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Yeme kıvamına gelene kadar oda ısısında dinlendirin. Dilimleyip soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri