Muhallebili Tatlı
Muhallebili tatlı, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt ve toz şekeri bir tencereye alıp, toz şeker eriyene kadar karıştırın. Tereyağı ve unu ekleyin. Tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
-
2
Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve vanilya katıp karıştırın. Orta büyüklükte cam bir kabın içini suyla ıslatın ve muhallebiyi boşaltın. Üzerine kakaolu bisküviyi dizin.
-
3
Diğer taraftan karışık meyve suyu, mısır nişastası ve toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Bisküvilerin üzerine yayın.
-
4
Buzdolabında donması için 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL