Peri Bacaları
Pratik ve lezzetli tatlı tariflerimizden olan Peri Bacaları.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Su ve tereyağını bir taşım kaynatın. Un ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alıp yumurtaları teker teker unlu karışıma yedirene dek mikserin orta devriyle çırpın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine fındık büyüklüğünde sıkın. Önceden ısıtılmış 140-150 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
-
2
Fırından çıkardığınızda hamurları ikiye bölerek yarısının arasına dondurma yerleştirin. Kalan parçaları üzerine kapatın. Sos için, süt ve toz şekeri bir taşım kaynatın. Nişastayı su ile açarak, süte ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Fıstık ezmesi ve rendelenmiş bitter çikolatayı ekleyip, soğumaya bırakın. Soğuyunca peri bacalarının üzerine gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL