Sakızlı Muhallebi
Sakızlı muhallebi, sade ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü bir tencereye alın. Kahverengi toz şeker, pirinç unu ve damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi ıslanmış cam kaplara paylaştırın.
-
2
Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Erik sosu için mürdüm eriği ve kahverengi toz şekeri, su ile birlikte erikler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blenderden geçirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine 1'er tatlı kaşığı erik sosundan gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL