Sakızlı Muhallebi

Sakızlı muhallebi, çay saatlerinize lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye aldığınız süt, damla sakızı ve toz şekeri tahta bir kaşıkla kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan karışıma suda açılmış nişastayı ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın.
  • 2
    Diğer tarafta buzlu suyun içinde 15 dakika beklettiğiniz jelatinleri silkeleyerek içine katın. Ocağın altını kapatıp mikserle 5 dakika çırpın.
  • 3
    File antep fıstığını ekleyip karıştırın. Orta büyüklükte bir cam kabın içini hafif ıslatıp muhallebiyi boşaltın. Bir spatula ile üzerini düzeltin ve ılınmaya bırakın.
  • 4
    Buzdolabında 5-6 saat beklettikten sonra dilimleyip ahududu marmeladı ile birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.