Şehriyeli Muhallebi
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile şehriyeli muhallebi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 yemek kaşığı tel şehriyeyi, orta ateşte kavurun. Şehriyeler pembeleşmeye başlayınca, iri çekilmiş kuru yemişleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Şehriyeler kahverengileşince ocağı kapatın. Tavanın sıcaklığıyla daha çok kararmaması için bir kaseye alın.
-
2
Diğer taraftan süt, toz şeker ve patates nişastasını, orta ateşte muhallebi gibi pişirin. Koyulaşmaya başlayınca, kasedeki şehriye ve kuru yemişleri de ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, vanilya ve hindistan cevizini katıp iyice karıştırın. Daha sonra kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına alıp, bir süre beklettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL