Sonbahar Kreması
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile sofralarınıza şıklık katacak sonbahar kreması tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Üzümleri yıkayıp, suyunu süzdürün. Bir tencereye toz şekerin 3/4'ünü ve suyu koyun. 4 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzüm tanelerini şerbetin içine atın. Bademi ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde süt ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynatın.
- 2
Yumurta sarısı ve kalan toz şekeri çırpın. Üzerine ayrı ayrı ve karıştırarak un ve sütlü karışımı ekleyin. Ocağa oturtup, sürekli karıştırarak 1 dakika kaynatın. Kremayı ocaktan alın. Tereyağını ilave edip, iyice karıştırın. Servis kasesine alıp, üzüm taneli şerbeti ekleyin. İyice karıştırıp, buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL