Sonbahar Kreması

Sonbahar Kreması

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile sofralarınıza şıklık katacak sonbahar kreması tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Üzümleri yıkayıp, suyunu süzdürün. Bir tencereye toz şekerin 3/4'ünü ve suyu koyun. 4 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzüm tanelerini şerbetin içine atın. Bademi ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde süt ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynatın.
  • 2
    Yumurta sarısı ve kalan toz şekeri çırpın. Üzerine ayrı ayrı ve karıştırarak un ve sütlü karışımı ekleyin. Ocağa oturtup, sürekli karıştırarak 1 dakika kaynatın. Kremayı ocaktan alın. Tereyağını ilave edip, iyice karıştırın. Servis kasesine alıp, üzüm taneli şerbeti ekleyin. İyice karıştırıp, buzdolabında dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...