Sütlü İncir Tatlısı

Sütlü İncir Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile sütlü incir tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İncirleri ayıklayıp küçük doğrayın ve kısık ateşteki bir tencereye koyun. Yavaş yavaş sütü ilave edin. İncirleri tahta bir kaşık ya da havan tokmağı ile ezerek karıştırın (bu şekilde ezerek karıştırdığınızda, çekirdeklerin içindeki tadı da tatlıya katmış olursunuz).

  • 2

    En son el blenderinden geçirip, pişirmeye devam edin. El değecek kadar soğuttuktan sonra, kup bardaklarına dökün. Üzerlerini streç filmle kapatarak buzdolabında 2 saat soğutun. Krem şanti, ceviz ve gofretle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...