Tahin Soslu Profiterol
Tahin soslu profiterol, sofralarınıza lezzet katacak tahinli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Muhallebi için, bir tencerede un, toz şeker ve yumurtayı karıştırın. Süt ilave edip pişirin. Soğumaya bırakın. Ardından tereyağı ve vanilya ekleyip mikser yardımıyla 15-20 dakika çırpın.
-
2
Tereyağı ve suyu bir tencereye koyun. Kaynayınca un ve tuz ekleyin. 5-10 dakika, hiç ara vermeden karıştırarak pişirin. Karışımı ateşten alıp soğumaya bırakın.
-
3
Hamur ılındığında, yumurtaları tek tek hamura yedirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur sıkma torbası ile sıkılmış yuvarlak hamurları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamurların üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
-
4
Fırını kapatın ve soğuyana kadar tepsiyi fırında bırakın. Daha sonra tepsiyi fırından alın. Profiterol hamurlarının altından bir delik açın ve muhallebiyi sıkma torbası ile bu delikten doldurun.
-
5
Diğer yanda 1 su bardağı su ve toz şekeri tencereye koyun. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sonra ateşten alıp tahin ekleyin. İyice karıştırıp, tahini şerbetle bütünleştirin. Profiterolleri tahinli sos ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL