Tarçınlı Güllaç

Tarçınlı Güllaç

Güllaç tarifine biraz farklılık ekleyelim dedik. İşte Tarçınlı Güllaç tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sütü tencereye alıp, şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın. Serçe parmağınızı yakmayacak kıvama gelene kadar ılınmaya bırakın.

  • 2

    5 adet güllaç yaprağını teker teker sütle ıslatın ve orta büyüklükte bir kabın içine parçalara ayırarak yerleştirin. Üzerine kıyılmış cevizi serpin ve kalan güllaçları da ıslatıp, üzerine koyun.

  • 3

    Kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin ve tarçın serperek, dilediğiniz mevsim meyveleriyle süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...