Tavukgöğsü
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavukgöğsünü ikiye kesip tencereye alın. Yeteri kadar su ve 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edip, tencerenin kapağı açık olarak haşlayın. Ocaktan alıp, suyun içinde ılınmaya bırakın. Ilınınca birini sudan alıp, liflerine ayrılıncaya kadar iyice didikleyin. Soğuk suya atıp, avucunuzun içinde ovalayarak kokusunun çıkmasını sağlayın. Diğer tavukgöğsüne de aynı işlemi uygulayın. Suyunu sıkıp kenara alın.
- 2
Sütü ayrı bir tencereye alın. Üzerine tuz ve toz şeker ekleyip karıştırın. Un, nişasta ve pirinç ununu kaseye alın. Üzerine 1 yemek kepçesi su ve kaynamış sütten ilave edip çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
- 3
Göğüs etini ekleyip, çatalla karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Hazırladığınız muhallebiden tabağa 1 yemek kaşığı alın. Eğer kıvamı koyu ise ocaktan alın. 5 dakika mikserle çırpın. Dikdörtgen fırın tepsisini ıslatın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın.
- 4
Bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilimleyip, spatula yardımıyla ikiye katlayın. Arzuya göre tarçın veya hindistan cevizi serpip servis yapın.
- 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL