Vanilyalı Kase Kreması

Vanilyalı kase kreması, sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt ve toz şekerin yarısını bir tencereye alın. Tahta kaşıkla karıştırarak, 20 dakika kaynatın. Başka bir tencereye yumurta sarısı, vanilya ve kalan toz şekeri koyun. Çırpma teli ile 5 dakika çırpın.
-
2
Karışıma nişasta ile pirinç ununu ilave edin ve birkaç dakika karıştırın. Karıştırırken bir yandan da sütlü toz şekerli karışımı azar azar ilave edin.
-
3
Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana dek tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Kaselere paylaştırın ve soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin.
-
4
Limon dilimleriyle süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL