Armutlu Tart
Evinizi kokusuyla saracak armutlu tart tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, tereyağı, yumurta sarıları, toz şeker, tuz ve vanilya ekleyip iyice karıştırın. Hamuru unlanmış tezgaha alıp elinizle bir kaç dakika yoğurun ve hafif yapışkan kıvam elde edin.
-
2
Gerekirse 1 -2 yemek kaşığı su ekleyin. Yuvarlayıp streç filmle kaplayın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru pişirme kağıdı üzerinde 27 cm çapında açarak yağlanmış 22 cm'lik altı çıkabilen kelepçeli kalıba yerleştirin.
-
3
Kenarlarından merdane yardımıyla geçerek düzeltin. Tabanına delikler açın. Sertleşmesi için 15 -20 dakika buzdolabında bekletin. Armutların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
-
4
Her birini boylamasına 8 parçaya bölün. Kararmaması için limon suyu ve suyu karıştırıp, içine atın. Üzeri için tereyağı ve şekeri mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar 3-4 dakika çırpın.
-
5
Yumurta ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Badem unu ve unu katıp karıştırın. Kalıptaki tart hamurunun üzerine yayın. Üzerine armut dilimlerini yerleştirin.
-
6
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin. Isıyı 180 dereceye düşürüp 25-30 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin.
-
7
Kayısı reçelini tel süzgeçten geçirin. Su ekleyip benmari usulü ısıtın. Ilık tartın üzerine fırça yardımıyla sürün. Yanında krema ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri