İncirli Kakaolu Minik Tart Tarifi

Bugün çay saati için farklı bir şeyler yapmaya ne dersiniz? Tam kıvamında hazırlanan tart hamuru ve taze meyvelerle İncirli Kakaolu Minik Tart Tarifii

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Un, tereyağı, pudra şekeri, yumurta, kakao, tuz ve blenderdan geçirilip püre haline getirilmiş inciri derin bir kaba alın ve iyice yoğurun. Hamurdan 6 eşit beze koparıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru 3 cm kalınlığında açıp, tart kalıpları büyüklüğünde kesin. Daha sonra yağlanmış veya yağlı kağıtla kaplanmış tart kalıplarına yerleştirip, üzerinden çatalla delikler açın.

  • 2

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin.

  • 3

    Krema için un, toz şeker ve sütü tencereye alıp koyu muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Damla sakızı ekleyip ocaktan alın. Sürekli karıştırarak ılınmasını sağlayın. Labne peyniri ilave edip çırpın. Kremayı tartların içlerine pay edin. Üzerlerine doğranmış incir yerleştirip, pudra şekeri serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...