Bademli Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için un, tereyağı ve vanilyayı karıştırıp yoğurun. Hamuru 22-24 cm çapında tart kalıbının dibine ve kenarlarına yayın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Hamurun dibine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolataya kremayı ekleyin. Yumurta aklarını tuzla birlikte köpük olacak şekilde çırpın. Toz şeker ve bademi ekleyin. Son olarak krema ve çikolata karışımını ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız hamurun üzerine bademli karışımı dökün ve 10 dakika daha pişirin. Tane bademleri tartın üzerine yayın ve tekrar fırına verin. Çikolatalı karışım pişince fırından alın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL