Meyveli Tartölet

Kolay yapımı ve lezzetli sunumuyla meyveli tartölet tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Taban için geniş bir kaseye un, pudra şekeri, tereyağı, tarçın ve tuzu alarak parmak uçlarınızla yavaşça yoğurun. Ardından yumurtayı ilave edin ve hamuru toparlayarak streç filme sarın.

  • 2

    Buzdolabında ortalama 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru iki adet pişirme kağıdının arasında ve merdane yardımı ile geniş bir daire şeklinde açın.

  • 3

    Porsiyonluk tartölet kalıpları büyüklüğünde parçalar keserek kalıpların şeklini alacak biçimde yerleştirin. Bir çatal yardımı ile orta kısımlarına delikler

  • 4

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif renk değiştirene kadar pişirin. Harç için hibiskusu sıcak suda haşlayın ve süzgeçten geçirin. Daha sonra hibiskus suyuna nişastayı ekleyin ve karıştırın.

  • 5

    Küçük bir sos tenceresine krema, şeker, yumurta ve vanilyayı alıp karıştırarak pişirin. Ardından karışıma hibiskus suyunu yavaşça ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

  • 6

    Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilındıktan sonra tartöletlerin üzerlerine pay edin. Antep fistığı, nar taneleri, güveyfeneri, kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...