Meyveli Tartölet
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Taban için geniş bir kaseye un, pudra şekeri, tereyağı, tarçın ve tuzu alarak parmak uçlarınızla yavaşça yoğurun. Ardından yumurtayı ilave edin ve hamuru toparlayarak streç filme sarın.
-
2
Buzdolabında ortalama 1 saat bekletin. Dinlenen hamuru iki adet pişirme kağıdının arasında ve merdane yardımı ile geniş bir daire şeklinde açın.
-
3
Porsiyonluk tartölet kalıpları büyüklüğünde parçalar keserek kalıpların şeklini alacak biçimde yerleştirin. Bir çatal yardımı ile orta kısımlarına delikler
-
4
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif renk değiştirene kadar pişirin. Harç için hibiskusu sıcak suda haşlayın ve süzgeçten geçirin. Daha sonra hibiskus suyuna nişastayı ekleyin ve karıştırın.
-
5
Küçük bir sos tenceresine krema, şeker, yumurta ve vanilyayı alıp karıştırarak pişirin. Ardından karışıma hibiskus suyunu yavaşça ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
-
6
Ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilındıktan sonra tartöletlerin üzerlerine pay edin. Antep fistığı, nar taneleri, güveyfeneri, kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri