Cevizli Karemelli Tart
Ceviz ve karemelin harika uyumuna bayılacaksınız. Lezzetiyle hayran bırakan Cevizli Karemelli Tart tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için, çukur bir kabın içerisinde yumurta sarısı, toz şeker, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını elinizle iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini örterek, 20 dakika kenarda bekletin.
-
2
Hamuru 36 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerine merdane ile bastırarak tartöletlerin içini kaplayacak büyüklüğe getirin. Kalıpların içerisine yerleştirin ve kenar kısımlarını düzeltin. 180 dereceye ayarlanmış fırında tartöletleri pembeleşinceye kadar pişirip, fırından çıkarın. Kenarda bekletin.
-
3
Karemel sos için toz şekeri kısık ateş üzerinde, küçük bir tencerenin içerisinde tahta kaşıkla karıştırın. Şeker önce sulanıp, sonra karemel rengini alınca kremayı hızlıca yanık şekerin içine atıp, hızlıca karıştırın (kısık ateşte). Cevizleri içerisine atıp, birkaç dakika daha sosu kaynatın.
-
4
Tencereyi kenara alıp, 10 dakika bekletin. Tartöletlerin içerisine kaşıkla karemelli sosu doldurup, üzerlerine birer adet ceviz yerleştirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler