Un elenerek ortası havuz şeklinde açılır. Unun kenarına tuz serpilir. Unun içine yumuşamış yağ ve şeker koyularak iyice yumuşatılır.içine yumurtalar eklenir. Hamur toparlanana kadar yoğurulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanarak dolapta bir süre dinlendirilir.
Hazırlanan hamur 1 cm kalınlığında açılarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Kabarmaması için birkaç yerinden çatalla delinir. 175 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Glikoz ve şeker bir kaba koyularak ocakta karemel rengini alana kadar kısık ateşte kaynatılır. Bal, tereyağı ve krema ilave edilir, karıştırılır. En son ceviz eklenen tart içi önceden pişirilmiş tart hamurunun içine doldurulur. Soğuyunca servis yapılır.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.