Çikolatalı Portakallı Turta

Turta sevenlere vazgeçemeyecekleri bir tarif daha ! Portakal ve çikolatanın birleşimi azığınızda leziz bir tat bırakıyor. Bu lezzettin turta ile uyumu ise misafirlerinizin beğenisini kazanacak !

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Çikolata, tereyağı, pudra şekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu benmari usulü eritin. Eriyen karışımı çırpma teli ile çırparak malzemenin iyice özleşmesini sağlayın. Karışımın içinde bulunduğu benmari kabını sıcak su üzerinden alın. Unu ekleyip topaklanmaması için çırpma teli ile iyice çırpın.

  • 2

    Karışıma yumurtaları teker teker ekleyip, çırparak yedirin. Son olarak tuzu katın ve karıştırın. Karışımı küçük tart kalıplarına paylaştırın. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye dizip, yaklaşık 50-60 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, çekilmiş fındık içi ile süsleyin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...