Çikolatalı Elmalı Tart

Beslenme düzeninden gluten ve şekeri çıkaranlar için yepyeni lezzet önerileri

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tart için tüm tart malzemesini karıştırıp hamur haline getirin. Orta boy kare tart kalıbının tabanına kenarlarını da kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Süslemek için elmaların kabuklarını temizleyip, çekirdek yataklarını çıkarın ve dörde bölün.
  • 3
    Üzerlerine bıçak yardımıyla çok derin olmayan çizikler atın. Tencereye yerleştirip, üzerini örtecek kadar su ve bal ilave edin. Yumuşayana kadar pişirip kenara alın.
  • 4
    Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritin ve içine kremayı ekleyin. Yumurtayı tel çırpıcı ile çırpın. Üzerine badem unu, kabartma tozu, ceviz, hindistan cevizi şekeri ve balı ilave edin.
  • 5
    Çikolatalı karışımı katın ve hafifçe karıştırın. Soğuyan tartın üzerine döküp, elmaları üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip ılık ya da sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.