Çilekli Pay

Çilekli Pay

Akışkan çilek sosuyla sofralarınıza çok yakışacak çilekli pay tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sos için çileği sos tenceresine alın. Üzerine su ve tarçını ilave edip kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve içinden çubuk tarçını çıkarın. Blender ile pürüzsüz bir kıvama getirin.

  • 2
    Hamur için tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar elinizle yoğurun. Hamuru iki adet pişirme kağıdının arasına alın. Merdane yardımıyla kare olacak şekilde açın. Ortasına küçük doğranmış çilek ve irice kıyılmış kuru yemişleri serpiştirin. Hamuru ikiye katlayın. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • 3
    Hamurun kat yeri pişirme kağıdına gelecek biçimde fırın tepsisine yerleştirin. Uzun kenarlarının açılmaması için hafif içe doğru katlayın. Bıçak yardımı ile üzerine derin çizikler atın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırından alıp çiziklerin üzerine sosu gezdirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...