Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için, tüm malzemeyi hızlı bir şekilde yoğurun. Yağlanmış tart kalıbına, hamurun kenarlarını yükselterek yerleştirin. Isıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • 2
    Bu arada krema için, yumurta, vanilya, süt, un, toz şeker ve margarini bir kapta çırpma teli ile iyice çırpın. Ocağa alıp, koyulaşıncaya dek karıştırarak pişirin.
  • 3
    Sonrasında soğumaya bırakın. Fırından çıkarttığınız tartı da soğumaya bırakın. Çikolatalı sos için, çikolata ve kremayı bir kaba aktarıp ocakta 2-3 dakika karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
  • 4
    Tüm malzeme soğuduktan sonra, tartı servis tabağına aktarın. Ortasına soğumuş kremayı dökün. Çikolatalı sosu sıkma torbasına alıp, tartın üzerine şeritler yapın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...