Lavantalı Tartölet
Şıklığı ve aromasıyla sofralarınıza renk katacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için tereyağı, toz şeker ve suyu bir kaba alıp, çatalla çırpın. Azar azar un ekleyip yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
-
2
Hamuru dört eşit parçaya ayırıp, 12 cm'lik tart kalıplarının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Çatalla tabanına delikler açın. Kabarmalarını önlemek için orta kısımlarını tamamen kaplayacak şekilde nohut koyun.
-
3
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında renkleri altın sarısı olana dek pişirin. Fırından alıp soğutun ve içlerindeki nohutları alın.
-
4
Krema için süt, un, toz şeker, yumurta sarısı, vanilya ve lavantayı bir tencereye alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp içine küçük parçalar halinde kırılmış çikolata ve badem ekleyip karıştırın.
-
5
Ilındıktan sonra tartöletlerin içine paylaştırın. İyice soğuduktan sonra badem ve lavanta ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri