Elmalı Pay
Elmalı pay, çay saatlerinizin vaz geçilmezi olacak hafif ve sade bir pay tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için tüm malzemeyi iyice yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde 2 parça ayırın. Kalan hamuru tartolet kalıplarına yerleştirin. İç malzemesi için elmaları dilimleyip bir tencereye dizin. Üzerine pudra şekeri, tarçın ve yağı koyup 2 dakika kadar kavurun. Soğutup ceviz ekleyin ve karıştırın. Elmalı karışımı, kalıplara paylaştırın.
- 2
Ayırdığınız hamur parçalarıyla 1 parmak kalınlığında şeritler yapın. Bu şeritleri elmalı karışımın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL